کنترل مؤثر سوسری ­ها در مناطق معتدله (که جمعیت این حشرات در فصل زمستان نمی­تواند بیرون از اماکن مسکونی زندگی کند) نسبت به مناطق گرم و مرطوب ساده ­تر است. کلید اصلی کنترل این حشرات، پاکیزگی است که در خانه ­های دارای بچه و حیوانات خانگی، حفظ آن بسیار مشکل است. در خانه ­های مسکونی مستقل رسیدن به سطح کنترلی مؤثر آسان­تر از آپارتمان­ ها است.

در آپارتمان­ ها سوسری­ ها به راحتی می­ توانند به آپارتمان­ های اطراف نقل مکان کنند. در مناطق گرم، آلودگی مجدد آپارتمان­ ها به سوسری از محیط خارج از خانه یا از راه مجرای گذر لوله­ های آب گرم و لوله کشی آب آشامیدنی و یا از طریق انتقال بار و بنه از مکان­ های آلوده به راحتی اتفاق می­افتد. حتی در مکان های بسیار تمیز، آلودگی به سوسری­ ها را می­توان مشاهده نمود.

وجود نمف (پوره) با اندازه ­های مختلف و اُاُتِک (کپسول تخم)، نشان­گری برای وجود یک کلنی استقراریافته در محل است. آلودگی به این حشرات را می­توان با بررسی زیر قرنیزها، جعبه­ ها، مبلمان و دیگر محل­ های معمول اختفای این حشرات مشخص نمود. به هنگام شب و با استفاده از یک چراغ قوه می­توان به سادگی وجود سوسری­ ها را در محل مشاهده نمود. آلودگی شدید به سوسری­ ها را می­توان با استفاده از روش­ های شیمیایی همراه با مدیریت محیط با هدف محروم­ کردن آنها از غذای مورد نیاز و پناهگاه برطرف نمود. آلودگی خفیف به این حشرات را نیز می­ توان با استفاده از تله­ ها و طعمه­ ها به سادگی کنترل کرد.


1) مدیریت محیط

پاکیزگی و بهداشت:

مواد غذایی را باید در ظروفی که درب آنها به خوبی بسته شود و در داخل کابینت و یا داخل یخچال نگهداری نمود. تمام سطوح را باید به صورتی تمیز نمود که خرده ­ریزهای مواد غذایی و مواد آلی روی آنها باقی نماند. سطل­ های زباله را باید همواره در بسته نگه داشت و ترجیحاً روزانه تخلیه نمود.

کم کردن قابلیت دسترسی:

خواربار خریداری­ شده، لباس­ های شسته­ شده، لباس­ های کثیف، جعبه ­ها و شانه­ های تخم مرغ و مبلمان را باید قبل از ورود به ساختمان کنترل و بررسی نمود تا فاقد آلودگی احتمالی باشند. در صورت لزوم می­ توان با بستن منافذ موجود در درگاه ها و فاصله معمول بین کف و درب از نفوذ آنها به داخل ساختمان جلوگیری به عمل آورد. همچنین باید سوراخ ­هایی را که برای زه ­آب و لوله های فاضلاب، لوله ­های آشامیدنی و کابل­ های برق ایجاد شده است، مسدود نمود.

2) کنترل شیمیایی

به دلایل مختلف سوسری ­ها را نمی ­توان به سادگی با استفاده از حشره­ کش ­ها کنترل نمود. یکی از این دلایل آن است که ممکن است به حشره­ کش ­های معمول مورد استفاده مقاوم شوند ضمن این که بسیاری از حشره­ کش ­ها برای آنها حالت ریپلنت (دورکننده) ایجاد می­کنند و در نتیجه حشره در معرض حشره ­کش قرار نمی­گیرد. کنترل این حشرات با استفاده از روش ­های شیمیایی، تنها راه حلی موقتی است لذا این روش­ ها را در صورت امکان باید همراه با روش ­های بهسازی محیط و ارتقای وضعیت ساختمان مورد استفاده قرار داد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *